En bukplastik förbättrar kroppsformen genom att ta bort överflödig hud och fett. Syftet är att åtgärda det man inte kan åstadkomma med motion, träning eller kost.

Bukplastik- så går det till

Vid en bukplastik tar man bort fett, hud samt stramar upp magens muskulatur. Det finns två typer av bukplastikoperationer - liten bukplastik och stor bukplastik. Vilken som passar dig bäst avgör du tillsammans med vår kirurg.

Före operationen kommer du till oss för konsultation där du och din plastikkirurg diskuterar resultat, förväntningar och hur just din process kommer att se ut. Du får också träffa narkosläkaren som ansvarar för ditt välmående under narkosen.

Efter operationen

Du får stanna på kliniken under en till tre dagar. Smärtan efter en bukplastik är kraftig och smärtstillande som Alvedon, Panodil eller Citodon krävs. Som vid alla ingrepp är det viktigt att du inte tar tabletter som innehåller acetylsalicylsyra. Under cirka sex veckor efter ingreppet används en gördel, och stygnen tas bort efter 12-14 dagar.

Komplikationer

Vid bukplastik finns en ökad risk för blodpropp. Rökare och personer med dålig blodcirkulation löper risk att drabbas av nekros. Övergående komplikationer är känselnedsättning och vätskebildning i nedre delen av buken, som kan behövas sugas ut.

 

SKC AB. Collinigatan 2, 3 tr. 821 43 Bollnäs
Telefon 0278-611 003. E-post info@skc-medical.se