Botox används för behandling av rynkor mellan ögonen, vid ögonens utkanter, på pannan, runt munnen eller i käk- och halsområdet. Botox kan även användas för behandling av besvärande arm- och handsvettningar eller migrän.

Azzaluve/Botox - så fungerar det

Behandlingen är en snabb, enkel, smärtfri och säker procedur som sker genom knappt kännbara injektioner. Många patienter likställer ingreppet med myggbett, och det tar inte mer än 10-20 minuter. Resultatet kommer inom tre till fyra dagar och varar normalt i cirka tre till fyra månader - men i vissa fall upp till sex månader.

Vad är Azzaluve/Botox?

Azzaluve/Botox är ett välbeprövat och godkänt läkemedel som består av ett muskelavslappnande ämne. Ämnet utjämnar linjer och rynkor genom att blockera nervsignaler till valda delar av ansiktsmuskulaturen.

Azzaluve/Botox utvecklades i från början för behandling av överaktivitet i muskulaturen runt ögat och har använts i medicinskt syfte sedan 50-talet. Injektionsbehandling med Azzaluve/Botox är idag den vanligaste läkaradministrerade skönhetsbehandlingen i världen.

Biverkningar?

I vissa fall förekommer en lätt rodnad, pirrningar och ömhet på platsen för injektionsställena. Huvudvärk kan uppstå 1-2 dagar efter behandling och går snabbt över. I sällsynta fall kan ögonlocket hänga ner vilket normaliseras inom loppet av några veckor. Inga bestående biverkningar finns rapporterade.

 

SKC AB. Collinigatan 2, 3 tr. 821 43 Bollnäs
Telefon 0278-611 003. E-post info@skc-medical.se