Att ta bort tatueringar med laser är väl beprövat och dokumenterat. I bästa fall försvinner tatueringen helt, men i vissa fall finns svaga skuggor kvar.

Tatueringsblekning med laser - Så fungerar det

Laserljuset slår sönder färgpigmenten i tatueringen, som sedan tas om hand av kroppens vita blodkroppar. I sällsynta fall kan det bli allergiska reaktioner. Vi rekommenderar en konsultation med testbehandling på ett litet område. En del patienter tycker att behandlingen gör väldigt ont - andra att det inte känns mycket alls. Normalt behövs ingen bedövning.

Antal behandlingar beror på faktorer som antal färger, när tatueringen gjordes och hur djupt den sitter. Behandlingarna sker ungefär varannan månad med två månaders mellanrum.

Under behandling rodnar huden. En del får en skorpbildning över tatueringen under den första veckan, som inte får röras - dels för infektionsrisken, dels på grund av ökad risk för ärrbildning.

Får man bort tatueringen helt?

I allmänhet får man en mycket god blekning, och i lyckade fall försvinner tatueringen helt. Hos en del finns svaga skuggor/rester av pigment kvar efter behandlingen. Ofta blir det bäst resultat där tatueringen har svarta och mörka pigment.

 

SKC AB. Collinigatan 2, 3 tr. 821 43 Bollnäs
Telefon 0278-611 003. E-post info@skc-medical.se