Omskärelse

Vi utför manlig omskärelse, där hela eller delar av förhuden avlägsnas. Ingreppet utförs vanligen av medicinska, traditionella eller kulturella skäl. Ett skäl till medicinsk omskärelse är för trång förhud, vilket innebär svårigheter att dra tillbaks den för att göra rent och kan leda till inflammation. En annan vanlig orsak till operationen är problem med inflammation av ollonet.

Så går manlig omskärelse till

Ingreppet utförs i lokalbedövning ev med tillskott av intravenös smärtstillning. Vi syr med stygn som inte behöver tas. Det tar ca 4-6 veckor innan det har läkt klart vilket innebär att det är under denna tid som man får avhålla sig från samliv. Givetvis kan vi hjälpa till med särskilda önskemål om hur man vill ha det utfört.

Komplikationer & hälsorisker

Förhuden skyddar ollonet mot nötning och håller huden på ollonet smidig för att bevara känsligheten. Vid borttagning av förhuden försvinner ungefär tio procent av nerverna i penis, samt talgkörtlarna på förhudens insida. Ollonet blir oskyddat och utsätts för nötning. Huden härdas och blir grövre, vilket har betydelse för sexualiteten.

En del känner att sexlivet blir bättre eftersom de kan ha sex längre innan de får orgasm eller utlösning. Andra kan få problem med att känseln försvinner så mycket att de inte längre kan få orgasm eller utlösning.

Sterilisering

Manlig Sterilisering får numera bekostas av kunden själv även inom den allmänna sjukvården. Ingreppet går till så att man i lokalbedövning identifierar sädesledaren på vardera sida av pungen. Sedan tar man bort ca en cm av sädesledaren och knyter åt delarna som blir kvar. Efter operation får man sedan lämna Sperma prov 2-3 gånger med första provet ca 3 veckor efter operation. Levande spermier kan finnas kvar i sädesledaren i flera veckor efter ingreppet vilket man bör tänka på tills man fått klart med alla prover.

Man bör undvika tunga lyft eller annan fysiskt tung ansträngning första veckan efter ingreppet och det är bra om man har åtsittande underkläder med vid operation så att man kan sätta på sig dessa efter operation för att minska risken för blödning. Operationssåren sys med stygn som försvinner av sig själva.

För att få genomgå denna operation måste man ha fyllt 25 år och kunna legitimera sig för den läkare som utför operationen.

Kontakta oss

Ta kontakt med oss via detta formulär för konsultation.