Azzalure/Botox

Botox används för behandling av rynkor mellan ögonen, vid ögonens utkanter, på pannan, runt munnen eller i käk- och halsområdet. Botulinumtoxin kan även användas för behandling av besvärande arm- och handsvettningar, migrän eller tandgnissling.

Så fungerar Azzalure/Botox

Behandlingen är en snabb, enkel, smärtfri och säker procedur som sker genom knappt kännbara injektioner. Många patienter likställer ingreppet med myggbett, och det tar inte mer än 10-20 minuter. Resultatet kommer inom tre till fyra dagar och varar normalt i cirka tre till fyra månader – men i vissa fall upp till sex månader.

Vad är Azzalure/Botox?

Azzalure/Botox är ett välbeprövat och godkänt läkemedel som består av ett muskelavslappnande ämne. Ämnet utjämnar linjer och rynkor genom att blockera nervsignaler till valda delar av ansiktsmuskulaturen.

Azzalure/Botox utvecklades i från början för behandling av överaktivitet i muskulaturen runt ögat och har använts i medicinskt syfte sedan 50-talet. Injektionsbehandling med Azzalure/Botox är idag den vanligaste läkaradministrerade skönhetsbehandlingen i världen.

Biverkningar

I vissa fall förekommer en lätt rodnad, pirrningar och ömhet på platsen för injektionsställena. Huvudvärk kan uppstå 1-2 dagar efter behandling och går snabbt över. I sällsynta fall kan ögonlocket hänga ner vilket normaliseras inom loppet av några veckor. Inga bestående biverkningar finns rapporterade.

Kontakta oss

Ta kontakt med oss via detta formulär för konsultation.